onsdag 3 februari 2010

Nouvelles arrivées



1. Metro-skylt. Här vid Cluny-La Sorbonne 2. Rue S:t Michael 3. Emaljskyltarna visar vägen till universitetsområdet 4. Nôtre dame 5. Sophie 6. Fin karusell vid Hôtel de ville 7. Blommor en masse

Det har varit några intensiva dagar sedan vi kommit ner till Paris. Vi landade i måndags vid lunchtid efter en okomplicerad resa där planet landade i tid, bagaget kom som det skulle och nyckeln passade i låset till den utlovade lägenheten, även den i överrensstämmelse med de bilder vi sett. Under kvällen fick vi tyvärr beskedet att våra kära farbror somnat in efter en längre tids sjukdom. Nästa vecka skall därför pappa, jag och Sophie resa ner till min farbrors stad och gå på begravning. Det känns väldigt konstigt och sorgligt att inte få träffa honom igen, samtidigt är en lång tids kamp med smärta, medicinering och längre sjukhusvistelser över. 

Parallellt har vi sprungit fram och tillbaka till La Sorbonne, universitetet vi (snart) läser vid. I tisdags anlände vi till skolan runt 10.00 för att skriva in oss men fick då beskedet att vi behövde en lapp med information om när vi skulle skriva in oss. Lite som ett moment 22. För att få den lappen var vi tvungna att ta oss till ytterligare en adress ett par kvarter bort. När vi fått lappen stod det att inskrivning skulle äga rum under onsdagen så igår skrev vi in oss officiellt och fick våra passerkort, men språktestet skulle dröja ytterligare en dag. Idag, torsdag, har vi gjort respektive språktest som bestod av en såväl skriftlig som muntlig del. Det var minst sagt lite nervöst och stressigt då tiden var knapp, men vi hoppas på det bästa när vi får besked nästa vecka. Skolan börjar först den 11:e februari.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar