torsdag 27 maj 2010

Sedan sist


I torsdags mötte jag upp Julia, Emélie och Linnéa för att gå till VIP, och som namnet antyder tycktes stället leva upp till sin VIP-image; långa köer, även för de på listan, dryga vakter och vassa armbågar i kön. Vi orkade i ungefär en halvtimme, sedan gick vi till baren Kong istället, belägen vid vattnet nära Pont Neuf. För ett vaket öga, och för den som bryr sig förstås, går det kanske att urskilja att det är samma bar som Carrie i Sex and the city åt lunch på när hon bodde i Paris. Eh, hursomhelst. Vi drack varsin Rossellini, champagne med jordgubbar, hallon och röda vinbär, sedan promenerade vi hem i kvällssolen.


I fredags firade vi vår sista skoldag med varsin lemonad. Det var väldigt varmt så det passade oss bra. Därefter mötte vi upp Jonas som hade värmeslag och var lite förvirrad utanför Louvren. Vi åkte till Les Halles och kollade på kasinovänliga kläder till honom, dvs. skjortor. Därefter åkte vi hem och jag var så trött att jag såg i kors.


Hela lördagen skrev vi tenta. Sophie firade det med att köpa en fin byxdress. På kvällen åkte jag och åt middag med Julia hos hennes grannar. Därefter gick vi ner till kajen och ät nötter och drack vin. Sophie mötte upp oss en stund innan vi avrundade med en varsin falafel. Gott!


Dagen efter, i söndags, åkte vi till Bois de Vincennes. Det var lika fint väder som dagarna innan. Det var krångligt att hitta bland stigar och vågbommar så vi gick säkert en timme innan vi hittade Julia, Emélie och Linnéa. Vi lämnade kameran hemma men bilderna från i måndags, då jag och Jonas promenerade från Quartier latin till Eiffeltornet och tillbaka, får representera även den dagen.


I tisdags hade Sophie sitt muntliga prov (idag hade jag mitt - det kändes absolut okej!) och för att fira detta definitivt, möttes vi upp på anrika Ladurée vid Saint Germain-des-près. På väg in till stan fick jag ett sms från Julia; "Vi ska fika på Ladurée 13.00. Följa?" Så vi möttes upp där, vartefter jag följde med henne, grannarna och kompisen Frida till Marais för second hand-shopping. Inne i en av affärerna mötte jag av en slump Sophie som strosade runt efter vår fika. Och jo, den fina asken fick jag några dagar tidigare av Jonas, innehållande franska macarons i blandade smaker. Caramel är min favorit.


Samma kväll möttes vi upp på en av de absolut finaste barerna jag sett, Andy Waloo i Le Marais. Innergård, cool inredning och gott i glasen. Kanske tar jag med Jessica hit i helgen? Hon kommer nämligen och hälsar på i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar